Hamarosan itt a jó idő, így egyre nagyobb eséllyel fogunk kiülni a teraszra egy kis ejtőzésre vagy akár egy jó hangulatú beszélgetős összejövetelre. Persze a napsugarak simogató melegének a tavaszi hűvösben nagyon örülünk is, azonban a káros sugaraknak és a vakító fénynek már kevésbé. Amikor valóban zavaróvá válik a napsugarak ereje, akkor felmerül az ötlet, hogy valamilyen árnyékolót szükséges beszerezni. Már csak az a kérdés, hogy pergolát vagy napernyőt válasszunk a teraszra.

Az árnyékolás fontossága

Az árnyékolók piacán rengetegféle árnyékoló megtalálható a pergoláktól kezdve a napernyőkön át egészen a napvitorlákig, melyek a kertbe és a teraszra is a legtöbb esetben ideálisak. A közös jellemzőjük, hogy leginkább a káros UV sugaraktól védenek meg minket, ugyanakkor az eső ellen szintén védekezhetünk a segítségükkel. Némely árnyékoló alkalmas arra is, hogy a szomszédok kíváncsi tekintetei elől elrejtse a privát életünk teraszon zajló jeleneteit. Így lényegében azt mondhatjuk, hogy a számunkra tökéletes árnyékoló kiválasztásában csupán az egyéni preferenciáinkat kell számításba vennünk.

Pergolák

A pergolák manapság újra virágkorukat élik, és ez nem meglepő annak fényében, hogy a technikai fejlődésnek hála mennyire automatizálható és a pillanatnyi egyéni igényeinkre szabható egy modern, kiegészítőkkel felszerelt pergola.

Általában a fix szerkezetekkel szokták összehasonlítani a dinamikus árnyékolási megoldásokkal rendelkező pergolákat, és jellemzően a dinamikus beállítási lehetőségeknek köszönhetően a pergolák kerülnek ki győztesen a megmérettetésből. Hiszen egyrészt költségeiben is alacsonyabb, valamint kevesebb bontási munkálattal jár a felszerelése. Másrészt a fix szerkezettel szemben a mozgatható lamelláknak hála, nem kell végleg lemondjunk a napfürdőzés lehetőségéről a teraszon, ehhez mindössze csak egy gombnyomásra van szükségünk.

Napernyők teraszra

modern napernyők már sem megjelenésükben, sem strapabíróságukban nem hasonlíthatóak össze a hagyományos, idejétmúlt napernyőkkel. Ezek az egyszerűen felállítható napernyők ideális választásnak bizonyulhatnak a teraszra, hiszen megbízható használhatóságuk mellett a dizájnra sem lehet panasz. Egy természet formáiból ihletett, letisztult napernyő egyedi megjelenése üde színfoltja lehet a kertünknek.

Bár a napernyő stabilitása kevésbé tűnhet fixnek egy pergolával szemben, de ne tévesszen meg az egy ponton történő rögzítés. A minőségi napernyők magas minőségű anyagokból készülnek, ráadásul tervezőcsapatok dolgoznak azon, hogy a végeredmény a lehető legstabilabb legyen, így nem kell attól tartanunk, hogy a fejünkre esik vagy ránk dől a napernyő bármely része.

A stabilitásban továbbá sokat segít, ha a napernyőhöz tartozó lábat használjuk a felállításakor. Ez lehet lefúrható kerek talp, fémborítású betontalp, de mobil talp szintén elérhető, hogy tetszés szerint a kert bármely részében elhelyezhessük az épp aktuális kívánalmainknak megfelelően.

Ha te is pergolát vagy napernyőt keresel a teraszodra, vagy kérdéseid merültek fel a termékeinkkel kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, segítünk kiválasztani a számodra leginkább ideális darabot!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.